The Me Hilbert - Diamonds On My Windshield

Sommarfeeling

Äntligen är sommaren...snart... här
Nu har det äntligen blivit maj, min favorit månad. Man känner sommar lukten u luften, ungarna är gladare och mindre stressade eftersom betygen snart är satta och det är dags för sommarlov. Vi föräldrar och också lugnare och gladare eftersom att barnen är det och också eftersom att vi kan se vår egen sommarledighet runt hörnet. 

Jag kommer att säga i år som jag säger varje år; "denna ledigheten ska jag verkligen ta mig tid att läsa lite". Men jag vet ju att det inte alls kommer att hända. Hur som helst så har jag kollat upp lite affärsböcker som jag vill läsa detta året, jag har helt enkelt tagit som som var "top tre mest inflytelserika affärsböckerna 2015" och det är:

"Misbehaving" av Richard Taler

"Elon Musk" av Ashlee Vance

"Climate Shock" av Gernot Wagner och Martin Weitzman

Jag hoppas verkligen att jag ska få tid över att i alla fall få läsa en av dom. Men samtidigt så vet jag ju att hela min ledighet antagligen kommer att gå ut på att försöka få livspusslet att lägga sig och jag kommer antagligen spendera den mesta tiden kringåkandes i bilen och skjutsa barn hit och dit till deras kompisar eller fester eller stränder och så vidare. 

Nu låter det som att jag gnäller jättemycket men det gör jag inte, jag bryr mig egentligen inte så mycket om böckerna och jag njuter faktiskt av att se att mina barn är glada. Jag valde ju trots allt att skaffa dom så nu antar jag att jag får stå mitt kasst. Jag har ju hela resten av livet sen på mig att läsa affärsböcker från 2015, eller ligga kvar och ha sovmorgnar eller ligga i en solstol på stranden utan att vara på helspänn hela tiden och räkna så att alla ungarna fortfarande lever.